29. September 2023

๐Ÿฑ ๐—ช๐—ฎ๐˜†๐˜€ ๐——๐—ผ๐—ด๐˜€ ๐—›๐—ฒ๐—น๐—ฝ ๐—™๐—ถ๐—ด๐—ต๐˜ ๐——๐—ฒ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ป, ๐—”๐—ป๐˜…๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜† & ๐— ๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ || #mentalhealth #dog #shortsfeed #shorts #pets

Even for someone who doesnโ€™t consider themself to be a dog person, looking at a cute puppyโ€™s face can still feel a bit irresistibleโ€”and there is a scientific reason behind this. It evokes in us an innate mechanism for caretaking, just as it would if we looked at a human infantโ€™s face. But, beyond this, there are numerous reasons why so many people are naturally drawn to having the companionship of dogs. In a nutshell, it comes down to the many benefits our furry four-legged friends have for our mental health and physical well-being.
___
#mentalhealth #depression #health #mentalhealthawareness #healthy #india #anxiety #psychiatrist #doctor #dog #doglover #unitedstates #unitedkingdom #sydney